Keuzevakken Nieuws

Zomervakantie 2024: Boekentips van Studio BX!

Afbeelding bij de Boekentips

De zomervakantie breekt bijna aan voor iedereen in onderwijsland. Tijd om in je luie campingstoel er een mooi boek bij te pakken. Hoe leuk is het dan om een boek te lezen dat aansluit bij je vakgebied? De redactie van Studio BX presenteert de zomervakantie 2024 boekentips en wenst je alvast veel leesplezier!

We geven je boekentips voor elk keuzevak:

WZVO

De heldere eenvoud van dementie, van Huub Buijssen.
Dit boek beschrijft de dementie vanuit de beleving van de getroffene. Aan de hand van vele voorbeelden schetst het de wereld van de dementerende en het reikt de familie tips aan om met diens moeilijke gedrag om te gaan. 

UFDV


Het is oorlog maar niemand die het ziet, van Huib Modderkolk.
Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Modderkolk beschrijft in Het is oorlog maar niemand die het ziet stapsgewijs hoe groot onze afhankelijkheid van technologie is en welke risico’s daarmee gepaard gaan.

KMUV

Psychologie van ons uiterlijk, van Liesbeth Woertman
Het boek geeft inzicht waarom we onszelf mooi of lelijk vinden. Hebben we echt een “eigen” mening? Of laten we ons vooral leiden door de mening van anderen, zoals internet en bladen? Een aanrader voor iedereen die bezig is met uiterlijk, schoonheid en zelfbeeld. 

MODE


Fashion Academy series, van Simone Arts
Grappige serie over een fashion academy. Fashion is een must! 
Tenminste, wél als je op de Fashion Academy zit: de enige school waar alles draait om mode. En op welke school is er vier keer jaar een modefeest en kun je ’s avonds in de schoolbios series kijken omdat je met je klasgenoten op school woont?

PRST

Handlettering doe je zo!, van Karin Luttenberg
Handlettering is helemaal hot! Het lijkt zo makkelijk, maar je zal zien dat et toch niet zo makkelijk is als het lijkt. Ben je fan van al die mooie plaatjes op Instagram en Pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen. Op eigen risico, want als je eenmaal begint werkt het verslavend!

OSBA

Het grote SAS survival handboek, van John Wiseman
Alle vele jaren is ‘Het SAS Survival Handboek’ dé gids voor iedereen die onder moeilijke omstandigheden…

To top