Keuzevakken Nieuws

Nieuw keuzevak onderweg: Mode en design!

Het is bijna zover: we gaan weer twee nieuwe keuzevakken toevoegen. Het gaat om de populaire keuzevakken robotica en mode en design. Hiermee komt de teller op 10 keuzevakken. We hopen hiermee steeds meer docenten te ondersteunen in hun praktijklessen én het keuzeaanbod voor leerlingen te verbreden. Graag vertellen we jullie hier iets over het keuzevak mode en design en de auteur.

Mode en design
Leerlingen ervaren dat alles om ons heen te maken heeft met mode en design. Over elk ontwerp dat je ziet, is door iemand nagedacht. In dit keuzevak:
-duiken leerlingen in de geschiedenis van kleding en interieur
-leren ze verschillende stoffen en materialen en hun eigenschappen te herkennen
-ontwerpen ze een eigen dessin en maken ze hiermee een kussen
-bespannen ze een paneel
-maken ze moodboards in een stylingmap
-upcyclen ze een kledingstuk
Weten wat je nodig hebt om dit keuzevak te kunnen geven? Neem hier een kijkje

Moniek komt ons team versterken voor het keuzevak mode en design.

Moniek Verhagen
Voor dit keuzevak zijn we met docent beeldende vorming Moniek Verhagen een samenwerking aangegaan. Naast jarenlange ervaring als praktijkdocent op het vmbo is Moniek ook een circulaire textielliefhebber. Moniek ademt creativiteit. Dit is terug te zien in het keuzevak mode en design. Naast de benodigde kennis zit het keuzevak boordevol uiteenlopende, praktische opdrachten.

Volop praktijk
Het keuzevak mode en design bevat veel creatief lesmateriaal en activerende werkvormen. De docent staat centraal, maar leerlingen kunnen de praktijkopdrachten in principe zelfstandig uitvoeren met behulp van de handige stappenplannen. Daarnaast zijn er apart denk-, maak- en doe-opdrachten waarin leerlingen de lesstof praktisch verwerken. Jij kunt als docent het werk van je leerlingen monitoren in de docentenomgeving. Vind je het fijner om op papier te werken? Dat kan ook. Al onze modules zijn te printen als tekst-, werkboek of een combinatie. Nog meer voordelen? Neem hier een kijkje.

To top