Onze missie

Uitgeverij NEO komt voort uit Methode M, een lesmethode voor maatschappijleer, waarin we in een korte tijd een groot marktaandeel hebben kunnen bereiken. We brachten iets nieuws en vernieuwends.

NEO is een onafhankelijke uitgeverij van educatief lesmateriaal. Wij maken methodes waarin niet alleen de kwaliteit van het lesmateriaal goed moet zijn, maar ook de vorm waarin we dit lesmateriaal aanbieden. We maken actuele lessen, waarbij de beleving van leerling en docent centraal staan. Compact en compleet, aansluitend bij de interesse van de leerlingen en met ruimte voor eigen inbreng van de docent.

Lesmateriaal mag wél leuk zijn. Het is de taak van de docent om de lesstof over te dragen, onze methodes ondersteunen daarbij waar nodig en gewenst. We zetten de docent en zijn leerlingen centraal, zij zijn ons verdienmodel. Hierop doen we geen concessies.

Om aan te blijven sluiten op de belevingswereld van leerlingen én hyperactueel te kunnen zijn, bieden we ons product vooral digitaal aan. Dit geeft ons de gelegenheid om met zeer grote regelmaat de lesmethodes aan te passen. Door veranderingen in de maatschappij, maar ook aan de hand van de feedback die wij krijgen van leerlingen en docenten.

Feedback van onze gebruikers is voor ons heel belangrijk. Wat beter kan, moet beter. Regelmatig vragen wij om feedback, daarnaast is er voor zowel docenten als leerlingen altijd de mogelijkheid om per les te reageren.

We zien een methode als een levend iets, het is nooit af en kan altijd aangepast worden. Leerlingen verdienen een methode die geschreven is vanuit hun hedendaagse beleving, niet die van vijf jaar geleden. Tevens zien wij het als de taak van een uitgever om zich te beperken, zodat wij niet bepalen wat het jaarlijks lesprogramma is, maar de docent, die dit doet op basis van de behoefte van leerlingen.

Het is tijd dat we in het onderwijs voorop gaan lopen. Er is zoveel meer mogelijk, dan de manier waarop lesmateriaal nu wordt aangeboden. Wij denken dat dit anders kan en anders moet.

Wij zien lesmateriaal maken als een ambacht. Waar je tijd in moet blijven steken, omdat het nooit af is. Leerlingen verdienen goed materiaal, als we willen dat ze het onthouden en meenemen voor de rest van hun leven. Onze methodes vormen de basis voor vernieuwend én leuk onderwijs.

Wij blijven met plezier werken aan het onderwijs van vandaag!

Stef van der Linden
eigenaar Uitgeverij NEO